Receptes
Arṛs amb bacallà i bṛquil

Ingredients

360g d’arròs de gra rodó

400g de bacallà esqueixat i dessalat

200g de bròquil net i lleugerament escaldat

1litre de brou de carn

1 ceba de Figueres

1 pebrot verd

3 grans d’alls

5 tomàquet madurs

12 atmetlles torrades

julivert

4 brins de safrà

sal


Elaboració

Comenceu fent el sofregit. Peleu la ceba i dos alls, trinxeu-los ben petits i poseu-los en una cassola amb un  raig d’oli d’oliva perquè s’estovin.

A mitja cocció, incorporeu-hi el pebrot verd també trinxat, doneu-li voltes i afegiu-hi el tomàquet ratllat. Deixeu-ho coure ben a poc a poc, que quedi ben confitat.

A continuació, poseu-hi el bacallà sobretot ben escoregut perquè no alliberi aigua, doneu-li unes quantes voltes i afegi-hi l’arrós i el brou bullent.

Deixeu que bulli a fo viu durant 5 minuts. Incorporeu-hi el bròquil tallat en brots petits i deixeu-ho coure 5 minuts més.Testeu-ne la sal, abaxeu el foc i deixeu-ho acabar de coure.

Mentrestant, feu una picada amb les ametlles, l’all restant, el julivert i el safrà. Diluïu-la amb un xic de brou i afegiu-la a la cassola durant els ultims instants de la cocció.

Mercat Municipal La Masuca, llocs, 117 - 118 - IGUALADA - Telèfon. 677 810 496  |  Protecció de dades  |  Condicions d'ús